Manapság már nem számít luxusnak, ahhoz azonban, hogy a 4G előnyeit kimaxold, nem elegendő a 4G-s telefon. Mutatjuk, mire van szükség – nem bonyolult, de minden eleme elengedhetetlen, figyelj!

1, A telefonod legyen 4G-képes

Először is nézd meg a Telenor vagy a gyártó honlapján, hogy a meglévő készüléked – vagy amit kiszemeltél új telónak – 4G képes-e. Ha alapvetően nem támogatja a 4G-t, te viszont így hasítanál a mobilhálózaton, érdemes lecserélned a telefonodat; erre persze remek ajánlataink vannak :). Fontos, hogy ha nem a Telenornál szeretnél mobilt venni (hanem például független üzletből vagy külföldről rendelnél), nagyon-nagyon körültekintőnek lenned, mert Magyarországon is árulnak olyan okostelefonokat, amelyek nem teljeskörűen támogatják az itthon működő hálózatokat. Ezek a telefonok papíron első látásra mindent tudnak, mégsem hozzák azt a netezési sebességet és élményt, amit egy, a Telenor szakértői által megszűrt és letesztelt telefon.

2, A készülék beállításaiban engedélyezd a 4G-t

Ha minden feltétel adott (lásd ezen kívül a többi pontot a cikkben) és mégis kerüli a 4G-t a mobilod, lehetséges, hogy a menüjében a hálózati beállításoknál találsz megoldást. A menü telefononként eltérő, de jellemzően Mobil adat / Mobil adat opciók / Hang és adat (iPhone-on) vagy Kapcsolatok / Mobilhálózatok / Hálózati mód (Androidon) menüpontban érdemes keresni. Itt az LTE vagy 4G opciót kell kiválasztani, hogy felhatalmazást adj a telefonodnak a csúcssebességre.

3, A SIM kártya (ebben a bekezdésben szerepel legtöbbször a 4G szó)

Ha a telefon 4G-képes, a menüben is engedélyezted a 4G/LTE elérést (vagy alapértelmezetten engedélyezett), és mégsem látod a kijelző felső sávjában a 4G feliratot, érdemes a 4G-elérés többi feltételét is ellenőrizni. 4G hálózatra csatlakozni csak 4G-képes SIM kártyával van lehetőség. Ha a te SIM-ed még a 4G előtti időkből való – és telenoros vagy – gyere be valamelyik üzletünkbe és ingyen kicseréljük 4G-s SIM-re neked.

4, Legyen 4G hálózati lefedettség

Ha telefonod, annak beállításai és SIM kártyád is készenáll a 4G-re, már csak az a feltétel kell, hogy 4G hálózati lefedettséggel rendelkező területen legyél. Ezen pedig mi dolgozunk gőzerővel: Magyarországon, lakott területeken kültéren már 99% fölötti a 4G (és 4G+) lefedettségeünk, de beltéren is hatalmas előrelépést hozott a 4G+ technológia, aminek köszönhetően a beltéri lefedettségi már 2017 végére elérte a 90%-ot.

+ 1, Mindig legyen adatod

Ha minden stimmel, már csak az van hátra, hogy mindig legyen felhasználható adatod. Bármelyik tarifánkat is választod, vagy jár hozá adatkeret, vagy van lehetőséged adatjegyet/kiegészítő adatjegyet vásárolni hozzá.

Összességében ezek a lépések a legfontosabbak, viszont, ha új telefont vásárolsz nálunk (új SIM) kártyával, gyakorlatilag semmi beállítási dolgod nincsen, csak élvezni a Hipernetet! 

Ha bármiben elakadnál, keress minket Facebookon (katt ide), szakértőink hamar válaszolnak!