Külön honlapot indított a YouTube azért, hogy listázza azokat az okostelefonokat, amelyek a legjobbak mobilvideózásra. A YouTube Device Report oldalon  az eszközök alapvető műszaki paramétereit, így az érintőképernyő méretét és felbontását, a telefonra elérhető legfrissebb szoftver verzióját, az akkumulátor kapacitását, és a lapkakészet típusát lehet megismerni.

Az összes itt látható eszközzel zökkenőmentesen lehet használni a YouTube-ot, persze csak akkor, ha jó minőségű a mobilnetes vagy wifis kapcsolat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a listán szereplő készülékek képesek az élethű színvisszaadást nyújtó HDR megjelenítésre, gond nélkül megbirkóznak a 360 fokos felvételek lejátszásával, valamint támogatják a modern videodekódolási szabványokat, amelyek révén a YouTube-nézés közben komoly sávszélességet lehet megtakarítani. Emellett még elvárás, hogy a támogatott telefonok képesek legyenek 4K felbontású videók lejátszására valamint a szokásos 24 képkocka/másodpercesnél gyorsabb, 60fps-os lejátszásra, amely folyamatosabb, elmosódásmentesebb lejátszást biztosít.

A listán egyebek mellett ajánlott készülékként szerepel a nemrég bejelentett Samsung Galaxy Note9, (de a korábbi S8 és S9-es modellek is), de például a Nokia 8 Sirocco és a Sony Xperia XZ2 is. Meglepő módon az iPhone-ok egyelőre hiányoznak a listáról.