Az online bankkártyás fizetések folyamata egy új, biztonsági lépéssel bővült: az erős ügyfélhitelesítéssel. A Telenor weboldalán és a MyTelenor mobilappban a Barion biztonságos fizetés megoldást alkalmazzuk, amennyiben online bankkártyás fizetést indítasz. Ezeket a fizetéseket mostantól csak a kártyabirtokos hitelesítheti, mégpedig egy kóddal. De lássuk, mit jelent ez számodra, hogy működik a gyakorlatban, milyen lépéseket kell tenned, ha elakadsz?

Biztonságos fizetés a Barionnal

2020. november 30-tól az internetes bankkártyás fizetéskor biztonságod növelése érdekében egy extra ellenőrző lépés került bevezetésre: az erős ügyfélhitelesítés. Ez azt jelenti, hogy bankkártyád adatainak megadása után a kártyakibocsátó banktól SMS-ben kapott kódot kell megadnod az automatikusan megnyíló felületen (vagy a banki mobilappon keresztül), és hitelesítened a tranzakciót.

Erős ügyfélhitelesítés

Az erős ügyfélhitelesítés egy biztonsági ellenőrző lépés, mely a felhasználók védelmét szolgálja a bankkártyás fizetési tranzakciók során. A digitalizáció világában az ügyfelek és a szolgáltatók nem lehetnek elég óvatosak a lehetséges visszaélések megelőzésében. Ezért döntöttek úgy az Európai Gazdasági Térség országai, hogy még szigorúbban szabályozzák az elektronikus fizetéseket.

Erős ügyfélhitelesítés

Elakadtam, segítséget várok!

Az egyes bankok erős ügyfélhitelesítési folyamata eltérhet a leírtaktól! Itt az igazi segítség! Amennyiben az erős ügyfélhitelesítés bevezetése (2020. december) óta akadt problémád, az alábbi listából válaszd ki a bankkártyádat kibocsátó bankot, és tájékozódj az oldalán, hogy milyen extra lépések megtételére van szükséged az online tranzakciók biztonságos végrehajtásához:


Fizess kényelmesen, bankkártya nélkül
Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod az előre feltöltött Barion egyenlegedet, amelyet átutalással tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid, üzletfeleid tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mail címed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

Ingyenes! Tudtad?

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénzfogadás és -küldés ingyenes, nincs havidíj sem.

Kövesd vásárlásaidat!

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelzi minden vásárlásodat, még azt is látod, mit vettél. Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz

Első a biztonság

A Barion szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi, ha a fizetés és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja. A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. További részletek


Még több segítségért katt ide https://www.telenor.hu/barion#eros-ugyfelhitelesites vagy ide https://erosugyfelhitelesites.hu/bankok-megoldasai