A pandémia óta már nem csak a szakértők tudják, hogy a megfelelő digitális eszközök használata elengedhetetlen a munkafolyamatok optimalizálásához, illetve egyáltalán a feladattenger átlátásához is.

Már mindenki tisztában van ezzel, a kezdő felhasználóktól a nagyvállalatokig. A távmunka kezdetén nem egy meeting telt azzal, hogy felgöngyölítsük, ki hol tart, melyik drive mappába kerülhetett a kulcsfájl, illetve, hogy vajon miért nem működik a mikrofon. A munka pedig csak ezután kezdődhetett. Aztán a még el sem ért, de vágyott gördülékenységet fenn is kell tartani! Visszagondolni is rossz a koronavírus kitörése utáni állapotokra, azonban ismét itt az ősz, és számítani lehet a negyedik hullámra is. Most még nagy a bizonytalanság, azonban nem árthat felkészülni arra az eshetőségre, ha esetleg újra kijárási korlátozások lesznek, és ránk köszönt a távmunka újabb korszaka. Ha pedig nem így lesz, akkor is sokkal rendezettebbé teheted a vállalati életedet, ha a megfelelő platformokat használod!

Trello

A Trello egy Kanban stílusú listakészítő és feladatkezelő alkalmazás. A weboldaluk szerint a produktivitás új csúcsát érhetjük el vele.  Persze szubjektív, hogy ki melyik ilyen típusú alkalmazást szereti a legjobban használni, de tény, hogy a Trello kifejezetten jól strukturált felépítéssel rendelkezik. Könnyen átlátható azok számára is, akiknek ez az első élményük a digitális feladatrendszerezésben, ráadásul az ingyenes verzió is remekül működik.

Canva

Az Instagram influenszerek korában már egy kisvállalkozásnak sem elég közzétenni valami véletlenszerű képet Facebook borítóképnek, és stockfotókat posztolni irreleváns feliratokkal ahhoz, hogy tényleges közönségépítésről lehessen beszélni. A Canva nevű grafikai tervezőprogram segítségével azonban könnyedén előre gyártott sablonokba illeszthetjük be a kommunikálni kívánt tartalmakat. Ez olyan egyedi, a versenytársaktól elkülönülő közösségi kommunikáció kialakítását teszi lehetővé, amellyel valóban sikerülhet célzottan megszólítani a célközönséget – és fenn is tartani annak figyelmét.

Cuttly

Az online hirdetések esetében gyakran igencsak lényeges, hogy a beágyazni kívánt link milyen hosszúságú. A Cuttly legismertebb funkciója épp erre a problémára kínál megoldást, ugyanis gyors és egyszerű módon lerövidíthetjük vele bármilyen online tartalom linkjét. Ennél azonban sokkal többre is képes a rendszer. Beépített analitikai eszközei segítségével betekintést enged például a kattintások számába, valamint, ha több platformon hirdetjük ugyanazt a tartalmat, azt is képes megmondani, hogyan oszlott meg a forgalom a platformok között. Az pedig nem újdonság, hogy a jól működő marketinghez fontos, hogy stabil alapokkal és releváns adatokkal rendelkezzünk. A rendszerből kinyert valós adatok alkalmasak a jól működő és releváns alap megteremtésére.

Az online tér természetesen ezeken kívül is rendkívül sok ingyenes (vagy ingyenesen kipróbálható) alkalmazást kínál vállalatunk, személyes online jelenlétünk, vagy akár személyiségünk fejlesztésére. Ma már gyakorlatilag nincs olyan probléma, amire ne létezne megoldás egy app formájában. Érdemes időt fordítani arra, hogy megismerkedjünk a rendelkezésünkre álló appokkal, és kiválasszuk azokat, amik hasznosak lehetnek a vállalkozásunk számára. Az alkalmazások többsége rendkívül hasznos akkor is, ha egy-egy specifikus problémára keresünk megoldást, vagy ha csak finomhangolnánk működésünket, és új lendületet adnánk a megszokott folyamatoknak.