A Telenornál folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan fejlesztéseket és szolgáltatásokat kínálhassunk partnereink számára, amelyek megfelelnek a modern felhasználói igényeknek, és kényelmesebbé teszik a mindennapi kommunikációt. Ezen célkitűzésünk keretében még idén elérhetővé tesszük közép-és nagyvállalati ügyfeleink számára az eSIM-et.

Ez az új digitális megoldás lehetővé teszi, hogy a fizikai SIM-kártya által nyújtott funkciók mellett további előnyöket élvezhessenek az eSIM-képes mobilkészülékkel, Samsung okosórákkal, vagy egyéb okos kiegészítőkkel rendelkező ügyfeleink.

Virtuális előnyök

A digitális termék megvásárlását követően a beüzemelés azonnal kivitelezhető. A eSIM-kártya regisztrálásához és aktiválásához csak aktív internetkapcsolatra és pár lépésre van szükség. Virtuális eszköz lévén, egy esetleges készüléklopás esetén sem lehet eltávolítani a készülékekből, ezáltal pedig az ellopott (vagy elveszett) eszközök helye pontosan meghatározható. Ráadásul a fizikai SIM-ek leggyakrabban előforduló problémájából, a kártyák elmozdulásából és sérüléséből adódó kellemetlenségek is elkerülhetők. További előnye, hogy az iPhone készülékek a dual SIM használatát kizárólag eSIM-mel támogatják. 

A felsorolt előnyök elsőre apróságoknak tűnhetnek, azonban az elmúlt időszak távmunkatrendje valószínűleg a járvány mérséklődésével sem fog alábbhagyni. Könnyen lehet tehát, hogy számos szektorban elsődleges fontosságúvá válnak a távmunkához szükséges alapvető szükségletek. Ebben pedig az eSIM komoly segítséget jelenthet! A mobil munkaerő számára az eSIM nem csak olyan előnyökkel jár, mint a könnyű használat és az extra kényelem. Mivel ez az új típusú megoldás a készülékek alaplapjába van integrálva, a felhasználó gyakorlatilag elfeledkezhet a hagyományos SIM-kártyákkal kapcsolatban szerzett élményeiről. Az eSIM esetében jóval ritkábban van szükség új kártya beszerzésére is, mivel nem tud eltörni, elveszni és összekarcolódni sem. De az sem utolsó szempont, hogy a fizikai SIM-kártya kiváltásával a jövő eszközeiben több hely jut majd a processzornak, az akkumulátornak vagy éppen a memóriakártyának – az eSIM ilyen módon tehát közvetetten a teljesítmény javulását is támogatja az újonnan fejlesztett eszközökben.

A SIM-kártya digitális profillá alakulásának egyértelmű előnyei miatt az előrejelzések szerint 2025-re már kétmilliárd eSIM-alapú okoseszköz lesz használatban. Az eSIM várható elterjedése és széles körű használata hosszú távon nagyban csökkenti a műanyagfelhasználást, illetve elektronikus hulladék sem keletkezik utána. A környezetbarát megoldásokat kedvelő és kereső partnereink számára tehát ideális alternatívát jelent a hagyományos SIM-kártyák helyett. 

Közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta ügyfeleink számára már decembertől elérhető az eSIM vásárlásának lehetősége, akár készülékvásárlás nélkül is. További információért kérjük keresse fel a www.telenor.hu/esim oldalt, megrendelésért pedig a www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalt.