A bezáráshoz nyomd meg a(z) ESC gombot

1

Kína a legtöbb vállalkozás számára nehéz terep – de az mégis meglepő, hogy a világ legtöbb pontján szinte mindenható technológiai óriásoknak is beletörött a bicskája a kínai piacba. Márpedig ma azt látjuk, hogy egymás után vonul ki Kínából a Facebook, a Yahoo, a LinkedIn, és a Google is. De mi áll a dolog hátterében, és mit jósolnak a jelek a jövőre nézve?

3

Koronavírus járvány ide, világválság oda, a technológia fejlődése 2021-ben is töretlenül és öles léptekkel haladt előre. Bár világrengető újításokról nem tudunk beszámolni (nem, még mindig nem kolonizáltuk a Marsot) az elmúlt pár évben megjelent technológiák egyre inkább teret nyernek, ezzel pedig számos forradalmi változást indítottak el. Lássuk, mik voltak 2021 nagy technológiai dobásai!

3

Minden második magyar szokott adományozni és önkénteskedni is, legszívesebben pedig az állatmenhelyeket segítik – derült ki a Telenor reprezentatív, magyarországi adományozási kedvről készült kutatásából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket csak 18% jelölte meg az általa leginkább támogatott célcsoportok között, pedig hazánkban közel 25000 gyermek és fiatal él a családjából kiemelve. Az ő életükben még nagyobb a jelentősége a stabil, biztonságot adó emberi kapcsolatoknak. Erre hívja fel a figyelmet a Telenor idén karácsonykor A kis gyufaárus lány megrázó történetével, amelyhez Dragomán György új befejezést írt, az olvasók pedig hozzájárulhatnak a gyermekotthonban élő gyerekek támogatásához.

1

A digitális gazdaság egyre nagyobb mértékben az adatokon alapul – az adatok okos felhasználásának kulcsa pedig a mesterséges intelligencia. MI-algoritmusok használatával lehetővé válik nagy mennyiségű adat gyors feldolgozása, ami segíti a vállalati döntéshozatalt. Rengeteget hallunk az adatok fontosságáról, és szinte minden nap új MI-megoldások jelennek meg. Lássuk, milyen főbb trendek érvényesülnek az adatalapú és MI-technológiák fejlődésében idén és a jövőben!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőként a legújabb tech trendekről és megoldásokról és tartsd naprakészen vállalkozásod.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.